Flora Band Rijnsburg

Show-, Marching- en Concertband Flora Band

Show- Marching- en Concertband Flora Band is deel twee van de muzikale reis binnen de Flora Band Orkesten. De oprichting van dit orkest was op 1 augustus 1968, wat betekent ze dit jaar 50 jaar bestaan! Flora Band mag zich tot de internationale top rekenen. Dit blijkt onder andere uit hun fantastische prestatie op het Wereld Muziek Concours in 2017, waar de mannen kampioen werden op het onderdeel Mars en dus het vaandel mee mochten nemen naar thuisbasis Rijnsburg.

De Flora Band bestaat uit ongeveer 50 mannen van 15 tot 50 jaar. Hoewel de meeste aanwas bij de Jong Flora Band vandaan komt, komen er ook een heel aantal leden elke week van ver om bij ons te kunnen spelen. De Flora Band is namelijk in hun stijl, muziekkeuze wat betreft show en mars, uniform en uitstraling de meest Engelse onder de Nederlandse show- en marchingbands. De Flora Band gaat uit van een brassband bezetting.

Flora Band staat onder muzikale leiding van dirigent Gerben Kralt. Samen met slagwerkinstructeur Robert van den Bosch zorgt hij dat de mannen muzikaal gezien optreden waardig zijn. Dankzij instructeurs René Ranzijn en Stephen van den Bosch zijn ook de exercitie en choreografie van zeer hoog niveau. Optredens worden dit jaar geleid door tambour-maître Theo MacDaniel.