Juliana Amersfoort

De Show & Marchingband Juliana uit Amersfoort kan zich met recht een waardig muzikaal ambassadeur van Amersfoort noemen. De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland. Juliana is een graag geziene gast op nationale en internationale taptoes in heel Nederland en daarbuiten.

Naast veel presentaties tijdens taptoes is Juliana ook in staat goed voor de dag te komen op het concertpodium waarbij de samenwerking met een artiest of solist niet wordt geschuwd.

De muzikanten van Juliana brengen op de taptoevelden hun wervelende shows in een prachtig uniform bestaande uit een blauwe tuniek met witte pet en donkerblauwe broek. In 2011 is hier een stijlvolle witte tas (witte riemen voor de tamboers) aan toegevoegd.

De muziek voor Juliana wordt vaak exclusief gearrangeerd, tegenwoordig door Dennis Hazenoot, 1 van de dirigenten van Juliana, de andere dirigent is Gerben Kralt. De fluiten, in combinatie met het koperwerk, geven het korps een eigen klankkleur.