Adeste Musica Sassenheim

Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim is opgericht op 31 januari 1952. In opzet eerst alleen een harmonie, waaraan later een drumbandafdeling werd toegevoegd. Na de opheffing van de harmonie in 1963 groeide het orkest uit naar de huidige bezetting.

Drum- en Showband Adest Musica telt anno 2020 ruim 60 muzikanten en hoort sinds de jaren ’80 nationaal en internationaal bij de top. Tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) 2017 in Kerkrade werd dit opnieuw bewezen. Bij de marswedstrijden werd Adest Musica beloond met 94.15 punten, wat voldoende was voor een 4de plaats in de internationale eindrangschikking. Daarnaast behaalde de Drum- en Showband 95.42 punten bij de showwedstrijden, wat een 2de plaats in de internationale eindrangschikking opleverde. Met het WMC showproduct The Composer werd een volgende fase in de mars- en showsector bereikt, een fase waarin technisch hoogstaande muziek van componist Rogier van Otterloo werd gecombineerd met een minstens zo kwalitatief hoogstaande choreografie. Adest Musica vat dit samen door het kernbegrip The Next Level. Momenteel wordt er gewerkt aan het WMC programma van 2021.

Buiten kijf staat dat met het hoge niveau van de muziek, gecombineerd met de strakke exercitie en een flitsende show, het korps een onuitwisbare indruk achterlaat. Ook de uniformen, die zijn afgeleid van het tuniek van de Koninklijke Grenadiers, dragen bij tot dit aanzien. Het uniform is er in twee uitvoeringen: een gala uitvoering met donkerblauwe broek en zwarte kolbak en een zomeruniform met witte broek en (platte) witte pet. Maar bovenal vormt het repertoire, de inzet en overtuiging waarmee Adest Musica zich presenteert de echte basis voor het succes.