March & Showband Rheden

March & Showband Rheden is een actieve muziekvereniging dat zeer regelmatig optreedt op taptoes en andere evenementen in binnen- en buitenland. Zo is onder meer opgetreden in België,  Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Tsjechië. Vanaf 2022 zal worden aangetreden in een compleet nieuw uniform. De bezetting is als die van een drumfanfare, onderverdeeld in slagwerk (tamboers, bekkens, basedrum), saxofoons, trompetten, euphoniums, trombones en sousafoons.

Regelmatig neemt het korps deel aan concoursen om op het hoogste niveau van amateurmusici te kunnen blijven musiceren. Diverse malen werd op concoursen de titel “Nederlands Kampioen” op haar naam geschreven op de marsdiscipline. Al vier edities op rij is deelgenomen aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours, waarbij in 2022 in de World Division met 87,25 punten een gouden medaille werd behaald en een 7e plaats op de wereldranglijst.

Vanaf 2022 presenteert March & Showband Rheden een nieuw showproduct. Onder de naam “The Show Must Go On!” brengt het korps een muzikale ode aan artiesten die ons zijn ontvallen, maar waarvan de muziek nog altijd voortleeft. De tijdloze en succesvolle hits van Aretha Franklin, George Michael, Prince, Amy Winehouse, Freddy Mercury, Michael Jackson, Kurt Cobain, Aviici en David Bowie zijn door René Leckie in een prachtig arrangement verwerkt. De choreografie is geschreven door René Ranzijn en Rinus Verschoor.

Het korps staat onder leiding van een professioneel instructieteam. De algehele muzikale leiding is in handen van Jos Jansen. De slagwerksectie wordt geïnstrueerd door Marc Gouswaart. Rinus
Verschoor is aan de vereniging verbonden voor choreografie en showinstructie. De instructie op marsexercitie wordt verzorgd door Sander Bergman. Het instructieteam wordt bijgestaan door Pascal Melse, die als tambour-maître de leiding over het korps heeft tijdens optredens.

March & Showband Rheden is op social-media te volgen via @MSRheden en meer informatie is te
vinden op: www.march-showbandrheden.nl